Hrvatski radio

Radio Zadar

Na omiljenoj motorističkoj cesti poginulo dvoje motorista

14.10.2019.

10:03

Autor: tp

Goran Kovacic/PIXSELL

Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / -

Neprilagođena brzina uz izlijetanje s voznog traka na cesti između Senja i Karlobaga te Zadra i Karlobaga odnosno na cesti Gospić - Karlobag, razlog su pogibije dvoje motociklista, javlja PU ličko - senjska, te teških ozljeda zadobivenih nakon pada ovaj vikend.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda. evidentirane su dvije prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama, a dogodile su se:

 -  u subotu u 14.20 sati na dionici državne ceste broj 8 u mjestu Sveti Ivan, kada je 53-godišnji slovenski državljanin upravljao motociklom slovenske nacionalne oznake, iz smjera Senja u smjeru Karlobaga i uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio kontrolu nad motociklom, prešao na suprotnu kolničku traku i udario u motocikl kojim je iz suprotnog smjera upravljao 56-godišnji slovenski državljanin, te je potom udario i u motocikl kojim je iz suprotnog smjera upravljala 40-godišnja slovenska državljanka.

Uslijed zadobivenih ozljeda, 53-godišnji vozač motocikla preminuo je na mjestu događaja, dok je 40-godišnja vozačica motocikla lakše ozlijeđena.

-  u nedjelju u 15.45 sati na dionici državne ceste broj 8, u mjestu Barić Draga, kada je 40-godišnjak iz Gornje Stubice upravljao motociklom krapinske registracijske oznake iz smjera Zadra u smjeru Karlobaga, te ulaskom u njemu lijevi oštri zavoj uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom, pao na kolnik i udario motociklom u stup zaštitne metalne ograde. Vozač motocikla je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.

Prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena, dogodila se u subotu u 16.25 sati u mjestu Sušanj, kada je 46-godišnjak iz Gospića upravljao motociklom gospićke registracijske oznake, iz smjera Gospića u smjeru Karlobaga i uslijed neprilagođene brzine kretanja pao zajedno s motociklom na kolnik, kojom prilikom se teško ozlijedio.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.