Hrvatski radio

Radio Zadar

Na Pašmanu 5 novih vidikovaca i 13 kilometara poučne staze

24.01.2022.

18:21

Autor: Radio Zadar

Vidikovac Maslina

Vidikovac Maslina

Foto: Općina Pašman / Radio Zadar

U prekrasnom okruženju na Bokolju na otoku Pašmanu označen je završetak projekta vrijednog 750.000 kn, u potpunosti financiranog od strane Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj - objavljeno je na stranici Općine Pašman.  U petak, 21. siječnja održano je svečano otvaranje 5 novih odmorišta/vidikovaca te 13,25 kilometara duge poučne staze koja se proteže od vrha Bokolj pa sve do uvale Soline. Na otvaranju su prisustvovali načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Pašman Šime Jureško, ravnatelj JKU-a Otok Pašman Dinko Malnar, konzultantica na projektu Josipa Bašić, vlasnik firme izvođača radova Mladen Kešer te vijećnici i suradnici Općine Pašman.


Projektom, čiji nositelj je Javna komunalna ustanova Otok Pašman, na stazi ukupne duljine 13,25 km izgrađeno je 5 odmorišta/vidikovaca: Lavanda, Bobića špilja, Smilje, Maslina te Bokolj. Uređene su staze, postavljena odmorišta te odgovarajuća oprema kao što su klupe, stalci za bicikle, panoramski teleskopi, kante za otpad, informativne i orijentacijske ploče i slično.

Glavni cilj projekta je promicanja i korištenje rekreacijskih, zdravstvenih i turističkih funkcija šume što u konačnici doprinosi poboljšanju kvalitete života lokalnog stanovništva te u velikoj mjeri obogaćuje turističku ponudu otoka Pašmana. Nadalje, projektom se nastoji educirati i informirati posjetitelje o šumskim biljkama i životinjama, o važnosti očuvanja ekosustava, o zaštiti šuma i špilja otoka Pašmana te o sprječavanju nastanka požara - objavila je Općina Pašman. 

Vidikovac Bokolj

Vidikovac Bokolj

Foto: Općina Pašman / Radio Zadar

Otvaranje- novi vidikovci na Pašmanu

Otvaranje- novi vidikovci na Pašmanu

Foto: Općina Pašman / Radio Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.