Hrvatski radio

Radio Zadar

Na platformu za cijepljenje prijavilo se više od 29.800 građana

02.03.2021.

19:10

Autor: HRT

Armin Durgut/PIXSELL, ilustracija

Armin Durgut/PIXSELL, ilustracija

Foto: - / -

Na platformu za cijepljenje protiv koronavirusa cijepise.zdravlje.hr prijavilo se više od 29.800 građana, te je zabilježeno tridesetak iskaza interesa po minuti - izjavio je ministar Vili Beroš za HRT.

Podsjetimo, od jučer građani se mogu prijaviti za cijepljenje putem stranice cijepise.zdravlje.hr ili pozivom na broj 0800 0011. Nakon zaprimanja prijave, građani će obavijest o mjestu i terminu cijepljenja primiti bilo na svoje e-adrese, sms porukom ili telefonski, ovisno o svom odabiru prilikom prijave. Osobe od 65 godina i više imaju prednost pred osobama mlađe životne dobi.

Neće biti moguće višestruko naručivanje, a omogućit će se uvid u cjepni status građana. Prijaviti se mogu svi hrvatski državljani i osobe s prebivalištem i boravištem u Hrvatskoj.

Cijepljenje se provodi u ordinacijama obiteljske medicine, osobito za kronične bolesnike, u županijskim zavodima za javno zdravstvo i na punktovima za masovno cijepljenje.

Ovisno o dostupnim količinama cjepiva, sustav će se nadograđivati i prilagođavati potrebama građana i zdravstvenih djelatnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.