Hrvatski radio

Radio Zadar

13:16 / 29.12.2021.

Autor: Radio Zadar/PU zadarska

Na području Benkovca zaustavljenom vozaču (20) oduzeta droga

Policija kod mladića (20) pronašla amfetamin

Policija kod mladića (20) pronašla amfetamin

Foto: PU zadarska / MUP

Sinoć oko 20.20 sati u Radašinovcima vozač osobnog automobila Alfa Romeo zadarskih registarskih oznaka, nije se zaustavio na znakove koje su mu davali policijski službenici u ophodnji već je naglo ubrzao i nastavio vožnju, te ulaskom u zavoj, uslijed neprilagođene brzine, gubi kontrolu nad upravljačem i vozilom se zaustavlja na zemljanoj površini uz kolnik.

Tom prilikom na vozilu je nastupila materijalna šteta dok ozlijeđenih osoba nije bilo. Daljnjim postupanjem prema 20-godišnjem vozaču, provedeno je alkotestiranje kojom prilikom nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu dok je ponuđen test na droge odbio, a tom prilikom od njega je oduzeto oko 23,9 grama droge amfetamin i digitalna vaga koje je posjedovao u vozilu. Vozač je uhićen te priveden u službene prostorije policije.


Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je drogu posjedovao u namjeri daljnje prodaje, protiv 20-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava za kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.


Također, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (postupanje suprotno naredbama policijskih službenika, neprilagođena brzina, odbijanje testa na droge te nekorištenje sigurnosnog pojasa), protiv njega se nadležnom sudu podnosi Optužni prijedlog.