Hrvatski radio

Radio Zadar

Na Poluotoku kulturni i gastro događaj - Slovaci Zadru

19.05.2018.

08:08

Autor: Filip Buzov

Goran Kovacic/PIXSELL

Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / -

Udruga za promicanje međunarodnih hrvatsko-češko-slovačkih odnosa „Oko Jadrana" u Zadru danas organizira jedinstvenu manifestaciju pod nazivom "Slovaci Zadru" .

Ovaj bogat kulturni i gastro događaj u razdoblju od 10 do 14 sati priređuje se na na Poluotoku. Svi su pozvani na Forum gdje će moći kušati, poslušati i osobno doživjeti djelić Slovačke.

Saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek: Ovaj vikend ćemo u Zadru moći pratiti Matice slovačke, znači kulturno - umjetnička društva Slovaka u RH koji su ovdje već peta i šesta generacija, ali njeguju jezik, tradiciji i kulturu, ali ono što je značajno bit će i gastro ponuda, tu je i slovačka pjesma i ples

i Monika Sunara predsjednica Udruge Oko Jadrana: Ova manifestacija - Slovaci Zadru zamišljena tako da spojimo sve Slovake koji imaju korijen iz Slovačke, ali žive u RH, imam petnaest matica slovačkih koje će se prvi put zajedno predstavljati  u Dalmaciji.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.