Hrvatski radio

Radio Zadar

Na Pozdravu Suncu #BeActive Night - uz sinkronizirano plivanje iz Rijeke

28.09.2019.

07:27

Autor: rzd

Na Pozdravu Suncu #BeActive Night - uz  sinkronizirano plivanje iz Rijeke

Na Pozdravu Suncu #BeActive Night - uz sinkronizirano plivanje iz Rijeke

Foto: - / -

Večeras diljem Europe noćno javno vježbanje.U Zadru #BeActive Night održava se na Pozdravu Suncu. Vježbanje će početi u 20:00 sati, a program se sastoji od pet sportskih programa, a nastupit će i plesne udruge iz Zadra i okolice.

Kao što sam naziv događanja daje naslutiti, #BeActive Night je koncept noćnog vježbanja za građane kojem je cilj potaknuti posjetitelje na redovitu tjelesnu aktivnost tijekom cijele godine.

#BeActive Night 28. rujna 2019. godine rezerviran je za spektakularno noćno vježbanje u sklopu Europskog tjedna sporta koje će se održati na Zadarskoj rivi pokraj Pozdrava Suncu. Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije koja se ove godine u organizaciji Središnjeg državnog ureda za šport već peti put zaredom obilježava u Hrvatskoj. Cilj ovog hvalevrijednog projekta je „aktivirati" građane, budući da je uočena stagnacija razine tjelesne aktivnosti u Hrvatskoj. Stoga smo, kako bi podigli svijest o važnosti vježbanja za zdravlje, organizirali diljem Hrvatske razna događanja kojima želimo potaknuti građane na tjelesnu aktivnost. Vježbanje je namijenjeno svima, bez obzira na dob ili tjelesnu spremu.

Zadar će tako 28. rujna s početkom u 20:00 sati biti središte #BeActive Night događanja u Hrvatskoj, gdje će uz zabavni program plesnih skupina iz Zadra naglasak biti na pet športskih programa. Lokalni treneri iz Zadra predstavit će pet različitih vrsta vježbanja i to redom zumba, funkcionalni trening, aerobic, fitness i pilates. Kako predah između aktivnosti ne bi bio dosadan, pobrinule su se i lokalne plesne skupine uz gostujuću točku sinkroniziranog plivanja iz Rijeke.

Sudjelovanje u događanju je besplatno, a broj prijavljenih vježbača koji će dobiti #BeActive Night majicu je ograničen te se zainteresirani mogu prijaviti na https://europski-tjedan-sporta.hr/beactive-night-2019/ .

Više informacija o samom događanju, možete potražiti na web stranici europski-tjedan-sporta.hr .

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.