Hrvatski radio

Radio Zadar

Na razgovore u Petrčane stiže i predstavnik Sberbanke

07.03.2018.

07:02

Autor: HRT radio zadar

Na razgovore u Petrčane stiže i predstavnik Sberbanke

Na razgovore u Petrčane stiže i predstavnik Sberbanke

Foto: - / -

Sinoć su u Petrčanima počeli dvodnevni, za javnost zatvoreni, pregovori s predstavnicima Privremenoga vjerovničkog vijeća Agrokora. Za danas je najavljen i dolazak predstavnika ruske Sberbanke, koja je s milijardu i 100 milijuna eura najveći Agrokorov kreditor.

Prije sastanka u Zadru, jučer su se u upravi koncerna prvi put javnosti obratili izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber. Govorili su o trenutačnom financijskom stanju i poslovanju koncerna te o planovima. Izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško ocijenio je da je postizanje nagodbe osnovni cilj izvanredne uprave, koji je i u interesu Agrokorovih vjerovnika.Taj cilj mora biti gotov do 10. srpnja. Radi se i na cjelokupnoj pripremi i implementaciji nagodbe nakon što ona bude postignuta, a ta implementacija će trajati duže vremensko razdoblje, kazao je Peruško u izjavi za novinare u Agrokoru.

Radi postizanja nagodbe u Petrčanima su sinoć počeli zatvoreni pregovori s predstavnicima Privremenoga vjerovničkog vijeća. Evo što je uspio doznati Ante Kolanović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.