Hrvatski radio

Radio Zadar

Na respiratoru preminuo 53 godišnjak, a nije bolovao od kroničnih bolesti

15.12.2020.

10:13

Autor: tp

Marko Dimic/PIXSELL

Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / -

U zadarskoj bolnici na respiratoru preminuo je 53 godišnjak koji nije bolovao od kroničnih bolesti, priopćio je danas Stožer CZ Zadarske županije. Umrla je i jedan 83 godišnja žena u biogradskoj bolnici zaražena u Domu za stare i nemoćne. Danas je novih oboljelih na području Zadarske županije 99.

Na području Zadarske županije 99 je novooboljelih osoba od koronavirusa. Novozaražene osobe izolaciju provode na područjima gradova Zadar(63), Benkovac(4), Biograd(3) i Pag(1) te općina Bibinje(1), Galovac(2), Kali(1), Novigrad(3), Pašman(3), Poličnik(1), Preko(4), Ražanac(1), Sali(1), Sukošan(2), Sv. Filip i Jakov(5), Vir(1) i Vrsi(3).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 435 uzoraka, a pod aktivnim nadzorom je 2262 stanovnika.

Koronavirus ušao je u još jedan obiteljski dom na području Grada Zadra u kojem je zaraženo 5 korisnika.

U Općoj bolnici Zadar  na respiratoru je od posljedica infekcije koronavirusom preminuo  53-godišnji pacijent koji nije bolovao od kroničnih bolesti. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru preminula je 83-godišnja žena, korisnica Doma za stare i nemoćne osobe Zadar.

Na svim COVID odjelima u zadarskoj općoj bolnici hospitalizirano je 79 bolesnika oboljelih od koronavirusne bolesti od kojih je 12 na respiratoru. U biogradskoj bolnici na liječenju je 21 pacijent sa lakšim i srednje teškim simptomima koronavirusa.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno  kršenja mjere samoizolacije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.