Hrvatski radio

Radio Zadar

Na susretu 'Večer u knjižari' gostuje Ante Tičić, pjesnik

07.12.2016.

11:27

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ante Tičić, hrvatski književnik, pjesnik, leksikograf, monograf i publicist, gostuje na susretu 'Večer u knjižari' u knjižari Verbum u Zadru u srijedu 7. prosinca s početkom u 20,30 sati. Tičić je autor tridesetak knjiga i sonetnog vijenca Paški dragulji.

Na susretu koji moderira Ines Grbić predstavit će svoje stvaralaštvo, govoriti o nadahnućima i motivima koji ga pokreću, viđenju recentne hrvatske književnosti, stručnim interesima, zavičajnoj poeziji, kulturi čitanja, duhovnosti i domoljublju.

 

Ante Tičić je rođen 18. rujna 1944. g. u Povljani na otoku Pagu, gdje završava osmogodišnje školovanje. Pohađao je sjemenište 'Zmajević' u Zadru, Srednju poljoprivrednu školu u Kninu i u Požegi te Višu poljoprivrednu školu u Križevcima. I u Domovinskom ratu književno je stvarao u Zadru i bio član Samostalnog voda zadarskih umjetnika, osnovanog 1991. g. U organizaciji Matice hrvatske za Austriju, u Beču je 9. listopada 1994. g. održao književnu tribinu Hrvatske katoličke misije u Crkvi na dvoru (Kirche am Hof), kad je ostavio dubok dojam doprinoseći promicanju hrvatske kulture izvan granica domovine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.