Hrvatski radio

Radio Zadar

Na trgu obilježen "Duchenne 2013."

21.05.2013.

12:17

Autor: nb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije i Savez distrofičara Hrvatske danas su na Narodnome trgu u Zadru obilježili Nacionalni dan osoba oboljelih od neuromuskulaturnih bolesti. Ove godine obilježavanje je posvećeno oboljelima od Duchenne mišićne distrofije, koja je jedna od najtežih i najprogresivnijih bolesti ove vrste.

Članovi udruge dijelili su građanima promotivne materijale, a cilj je podizanje svijesti javnosti o osobama oboljelim od mišićne distrofije kako bi se umanjile predrasude i upoznali građani s radom udruge – rekao je voditelj sekcije Jozo Kasipović, dodajući kako je podizanje kvalitete života oboljelih od ove teške bolesti ipak najvažnije.

"Kako da žive, kako da prežive uopće taj svoje život.  Pogotovo ovi mladi ljudi, evo citirat će jednoga od njih. To su mladi, hrabri ljudi, mi smo djeca koja nikad neće ostariti ali mi moramo proživjeti svoj život u 20 godina. Ali kako će ga preživjeti, ako nemaju tu potporu, jer nije dovoljna samo roditeljska potpora, pa mi zato i pokušavamo. A ujedno apeliramo i na građanstvo i na sve nemojte nas sažalijevati , samo nas uvažavajte i dajte nam ona naša prava" - rekao je Kasipović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.