Hrvatski radio

Radio Zadar

Na triatlonu u Petrčanima sudjelovalo 450 natjecatelja

06.06.2016.

12:19

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rekordan broj prijavljenih, internacionalni sudionici, odlična turistička promocija, fantastična priroda i užarena atmosfera – jučer je održan treći Falkensteiner Punta Skala triatlon, ujedno i državno prvenstvo u srednje dugoj disciplini, koji je ispunio sva očekivanja.

Treći Falkensteiner Punta Skala triatlon održan jučer u Petrčanima kraj Zadra u suradnji s TZ Grada Zadra, TZ Zadarske županije i TZ Grada Nina, bio je ujedno i Prvenstvo Hrvatske u srednje dugoj disciplini. Pobjednici državnog prvenstva su Dejan Patrčević iz kluba TK Petar Zrinski koji je ostvario vrijeme od četiri sata, tri minute i 32 sekunde te Sonja Škevin iz kluba TK Swibin s vremenom od četiri sata, 45 minuta i četiri sekunde.

Na najvažnijoj utrci, Prvenstvu Hrvatske u srednje dugoj disciplini, među 140 natjecatelja bila je i triatlonka Đurđica Orepić, poznata i kao IRONWOMAN, koja je svoj prvi maraton otrčala s 47 godina. Bez konkurencije u kategoriji Žene 50 odnijela je zlato.

Lijepo je natjecati se doma nakon niza utrka po Europi. Bilo je predivno i odlično organizirano, zadovoljna sam plivanjem i biciklom, jedino sam u trčanju malo zakazala zato što sam još uvijek umorna od zadnjeg triatlona u Austriji na kojem sam sudjelovala. Dobila sam grč u kvadricepsu lijeve noge tako da sam dva kilometra šetala, no nisam odustala i završila sam utrku do kraja. Bila je ovo velika borba i najsretnija sam što sam opet uspjela pobijediti samu sebe, rekla je Đurđica.

Više od 450 prijavljenih sudionika iz 12 zemalja natjecalo se u četiri discipline: Supersprint triatlonu s 200 metara plivanja, sedam kilometara vožnje bicikla i 1,8 kilometara trčanja, trčanju dionicom uz more dugoj pet ili deset kilometara, Prvenstvu Hrvatske u srednje dugom triatlonu, uključujući i onom s štafetama, koji se sastoji od 1900 metara plivanja, 90 kilometara vožnje bicikla i 21,1 kilometar trčanja, te Akvatlonu s 200 metara plivanja i 800 metara trčanja.

Glumica Ecija Ojdanić testirala je svoje granice i sudjelovala u utrci dugoj deset kilometara te ostvarila najbolji rezultat svog života – osvojila je peto mjesto među ženama pretrčavši dionicu u 52 minute.

Uvijek kažem neću, ali onda se probudi neki dišpet u meni i želja da vidim koliko više i bolje mogu nešto odraditi. Pozitivno okruženje, super organizacija, divni hoteli i smještaj te srdačni ljudi podigli su mi samopouzdanje tako da sam na kraju istrčala za mene fantastičnih deset kilometara. Krenula sam s mišlju što bude, ali na kraju sam jako zadovoljna, rekla je Ecija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.