Hrvatski radio

Radio Zadar

Na tulumu kršio mjere i puštao glasnu glazbu

17.12.2021.

14:17

Autor: Radio Zadar/PU zadarska

Zabava bez pridržavanja mjera

Zabava bez pridržavanja mjera

Foto: Daniel Harkins / PA Images/PIXSELL, ilustracija

Zadarska policija prekršajno je kaznila 21-godišnjaka koji je prošli vikend u Zadru organizirao privatno okupljanje ne pridržavajući se nužnih epidemioloških mjera. Prijavljen je i zbog puštanja glasne glazbe, jer je ometao noćni mir građana.


Evo što je priopćila PU zadarska:


U odnosu na dojave koje je policija zaprimila u noći sa subote na nedjelju, 11/12. prosinca 2021. godine, zbog narušavanja javnog reda i mira u jednom objektu na području Sinjoretova u Zadru, dovršeno je istraživanje događaja, te je utvrđeno kako su ostvarena obilježja prekršaja.


Iz provedenog dokaznog postupka utvrđeno je da je 21-godišnjak, ostvario obilježja prekršaja iz čl.47. st.2. toč.11. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti jer je organizirao privatno okupljanje, odnosno nije poštivao nužnu epidemiološku mjeru koja se odnosi na privatna okupljanja, zbog čega je prekršajno sankcioniran.


Također, iz prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica, utvrđeno je postojanje sumnje da je unutar prostora reproducirao glasnu glazbu koja je ometala noćni mir građana te se protiv njega podnosi Optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.