Hrvatski radio

Radio Zadar

Na Viru i danas redovi birača

02.06.2013.

13:35

Autor: fb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zanimljiv izborni dan ponovo bi mogao biti na otoku Viru, gdje načelnika Općine i zadarskog župana bira oko 4 tisuće glasača. Podsjećamo, u prvom krugu zadnji listići ubačeni su čak tri sata nakon službenog zatvaranja birališta u 19 sati. Ispred izbornog mjesta Vir 1 i danas su redovi birača.

Razlog tome bile su velike gužve na svega dva izborna mjesta.

Ispred izbornog mjesta Vir 1 i danas su redovi birača. Hoće li sve završiti do 19 sati još je rano reći, no iz tamošnjeg biračkog Odbora ističu kako je za razliku od prošlog puta povećan broj stolova za glasovanje, manje je izbornih listi, a do 11 sati zabilježen je i za 50 posto veći odaziv birača.

 

Evo što o izlasku na izbore kažu Virani:

"Prošli put sam dva sata čekao, a sada sam otprilike jedan sat, ali sada već nema gužve; Danas je išlo brzo, ja mislim da neće biti nešto puno, ali trebalo bi nešto promijeniti, treba još jedno biračko mjesto, ima nas 4 tisuće, kada bi svi izašli nikad ne bi došli na re; Sve je u redu, nikakav prigovor, no bez obzira na čekanje važno je izaći na izbore, ako čovjek ne bira, onda se nema što ni bunit." 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.