Hrvatski radio

Radio Zadar

Na Višnjiku će se okupiti više od 100 vinara iz cijele Hrvatske

25.03.2022.

14:36

Autor: Radio Zadar

Najavna konferencija 4. Zadar Wine festivala

Najavna konferencija 4. Zadar Wine festivala

Foto: ŠC Višnjik / Radio Zadar

Povodom skorog održavanja četvrtoga izdanja Zadarskoga vinskoga festivala u Županijskoj gospodarskoj komori o tomu su događaju govorili Ivan Stiblik, u ime organizatora, Mihaela Kadija iz Turističke zajednice Zadarske županije, Mario Paleka u ime Turističke zajednice Grada Zadra, Denis Karlović u ime Športskoga centra Višnjik, te Tomislav Fain kao predstavnik ovdašnjih ugostitelja - objavljeno je na stranicama ŠC Višnjik. 


– Prvi put ćemo ovaj festival održati u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, u pomoćnoj dvorani broj 2. Višnjik smo izabrali jer nudi, uz ostalo, značajno veće mogućnosti širenja sadržaja. U dane 1. i 2. travnja 2022., oba dana od 14 do 20 sati, na 92 izlagačka mjesta predstavit će se više od 100 vinara iz cijele Hrvatske. Ovaj festival jedini je takve vrste u Dalmaciji koji okuplja i na kojem se predstavljaju vinari iz baš svih hrvatskih krajeva. Imat ćemo još i 20-ak gostiju izlagača iz inozemstva. Sastavni dio festivala bit će i gastronomski kutak Festivala ulične hrane kojom će prilikom specijalitete pripremati poznati kuhari Braco Sanjin i Saša Began. Nadalje, oba dana održat će se i prigodni glazbeni program, a na posebnoj svečanosti dodijelit će se priznanja i nagrade somellierima koji su se nedavno uspješno usavršili u svom zvanju – kazao je Ivan Stiblik iz tvrtke Zadar Festival d. o. o. koja je organizator događanja.

O značenju održavanja Zadarskoga vinskoga festivala u surječju turizma i ugostiteljstva u Zadarskoj županiji i u Zadru govorili su Mihaela Kadija, Mario Paleka i Tomislav Fain.

U ime Športskoga centra Višnjik Denis Karlović, direktor, kazao je: – Zhavaljujem organizatoru na odabiru Višnjika kao mjesta održavanja ove značajne priredbe. To je još jedna potvrda je je ŠC Višnjik sa svojom infrastrukturom i svim svojim zaposlenicima pripravan i sposoban na kvalitetan način doprinijeti - navodi  se u objavi ŠC Višnjik. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.