Hrvatski radio

Radio Zadar

Na Višnjiku veteransko mačevalačko Svjetsko prvenstvo!

06.10.2022.

09:23

Autor: HRT RADIO ZADAR

Mačevanje na Višnjiku

Mačevanje na Višnjiku

Foto: ŠC Višnjik / /

Na Svjetskom veteranskom mačevalačkom prvenstvu u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku sudjelovat će 850 natjecateljica i natjecatelja iz 48 zemalja, sa svih kontinenata!

Prvenstvo će se održati od četvrtka, 6. listopada, do srijede, 12. listopada 2022. Na programu su discipline mač, floret i sablja u ženskoj i u muškoj konkurenciji.


– Mi smo oduševljeni što smo domaćin ovom velikom događaju, posebno što se veterani nisu natjecali skoro tri godine zbog posljedica koronavirusa. Iz tog razloga ovo je natjecanje posebno za sve u mačevalačkoj zajednici i sretni smo što će se turnir održati u prelijepom Zadru. Sigurni smo da će svi nakon ovog događaja biti ispunjeni energijom, odnijeti kući divna sjećanja i dugo pamtiti natjecanje – kaže Antonio Trcin, predsjednik Hrvatskoga mačevalačkoga savez.


Prvi natjecateljski dan, u četvrtak, 6. listopada, program će u 9 sati početi veterani u disciplini sablja, u C kategoriji.


Također u četvrtak, 6. listopada, u 16 sati bit će održano i svečano otvaranje turnira.


Zadnji dan natjecanja, 12. listopada, na programu su nadmetanja u disciplini mač, ekipno i momčadski.


Sva natjecanja održavat će se u glavnoj dvorani u u pomoćnim dvoranama 1 i 2, a svakoga dana program će počinjati u 9 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.