Hrvatski radio

Radio Zadar

Na Vranskom jezeru održan prvi triatlon

01.09.2015.

08:22

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Proteklog vikenda po prvi puta je održana utrka prvenstva Hrvatske u klasičnom kros triatlonu "X3 Vrana".

U zajedničkoj organizaciji Javne ustanove Parka prirode Vransko jezero i Triatlon kluba Zadar u prirodnom okolišu lučice Prosika u Parku prirode "Vransko jezero" održala se i promo utrka kros duatlona za rekreativce. 

Cilj organizacije događaja jest promocija Parka prirode Vransko jezero kao atraktivne sportske destinacije, posebice za plivanje te biciklizam koji je već dugo prisutan na jezeru zahvaljujući mreži od 50-ak kilometara biciklističkih staza.

U ovom premijernoj, uzbudljivoj ali zahtjevnoj utrci triatlona na kojoj je sudjelovalo 35 sudionika plivalo se je 1000 metara, dionica za bicikle se vozila makadamskim putem uz jezero, a iznosila je oko 20 kilometara, dok je trkački dio iznosio 6.5 kilometara.

U ženskom dijelu triatlonskog natjecanja sve medalje odnose članice ženske seniorske ekipe Triatlon Kluba Triton "Male sirene" prva Zorana Težak, druga Nika Begić i treća Agata Begić. Natjecateljice nisu nimalo zaostajale za Sabinom Rzepkom, poljskom državnom prvakinjom, koja se ovoga puta natjecala van kategorije. 

Plivački dio u muškoj kategoriji snažno je poveo član Triatlon Kluba "Rudolf Perešin" Matija Lukina, no u biciklističkom i trkačkom dijelu prestižu ga drugi u cilju Tomislav Katalenić član Triatlon kluba "Maksimir" te prvak natjecanja Goran Petković, član Triatlon kluba "Petar Zrinski" iz Zagreba. Borba za muškarce u tri discipline u trajanju od jedan sat i trideset i sedam minuta bila je neizvjesna do samoga cilja gdje čak prva četiri natjecatelja stižu sa tek nekoliko sekundi razlike.

Podjednako zanimljiva duatlonska utrka s crosscountry trkačkim dijelom u duljini od 3 kilometra te 20 kilometara dugom biciklističkom utrkom, okupila je 18 sudionika u disciplinama individualno i štafetno natjecanje. Prvo mjesto individualnog duatlona osvaja jedina ženska sudionica Tanja Jakovljević a od muškaraca uvjerljivo prvo mjesto Tomislav Barešić, drugo NIko Belak, a treće Ivo Sučić. U Štafetnom duatlon prvo mjesto osvaja ekipa "Amateri", Ante Živkovići i Damir Senečić, drugi u cilj stižu "Kikaši" Neven Cukrov i Goran Jakovljević a treći "Tim" Antonijo Erceg i Maja Ena Ljuba.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.