Hrvatski radio

Radio Zadar

Na zadarskom području noćas obilna kiša i tuča, u Lici snijeg

06.01.2022.

08:13

Autor: V.Š./Radio Zadar

Autocesta A-1 - južni portal tunela Sveti Rok

Autocesta A-1 - južni portal tunela Sveti Rok

Foto: HAK / -

Zadrane je noćas pola sata iza ponoći probudilo olujno nevrijeme praćeno tučom i grmljavinom, te kasnije i obilnom kišom. Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda do jutros u 7 sati u Zadru je palo 14 litara kiše po metru četvornom, Silbi 12, te 22 litre u Božavi.


Tijekom protekle noći u Gorskom kotaru palo je 10 - 20 centimetra snijega. Snijeg i dalje pada u Lici i Gorskom kotaru - u Gospiću je palo 13, a Gračacu 15 cm snijega. Na cestama kroz te predjele obvezatna je zimska oprema. 


Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci/Istri i Dalmaciji obrnuto trenutno nema slobodnog cestovnog pravca.


Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Bosiljevo, staru cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice i državnu cestu DC1 na dionici Zagorje-Vaganac-Gračac-Knin. Detaljan grafički prikaz cesta na kojima su zimski uvjeti nalazi se na našoj Interaktivnoj karti.


Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok-Posedarje.


Autocesta A-1 - čvor Sveti Rok

Autocesta A-1 - čvor Sveti Rok

Foto: HAK / -

Samo za osobna vozila otvorene su:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice;

riječka obilaznica (A7) između čvorova Škurinje i Orehovica (obilazak za ostale skupine kroz Rijeku);

državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;

Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Sv. Marije Magdalene;

Paški most.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.