Hrvatski radio

Radio Zadar

Na zadarskom području zasad slabo zanimanje za cijepljenje djece protiv COVID-a 19

15.12.2021.

13:12

Autor: Anita Perica

default error photo

U Zadarskoj županiji treći dan zaredom bilježimo rast broja novozaraženih koronavirusom. U protekla 24 sata potvrđena su 234 nova slučaja zaraze, a to je ujedno i najveći dnevni porast ovoga mjeseca. Srećom, ne raste broj osoba na bolničkom liječenju. I dok povjerenje u cjepivo za odrasle polako ponovno raste, zanimanje za pedijatrijsko cjepivo zasad je vrlo slabo.


Prema podacima županijskoga Stožera, u zadarskoj i biogradskoj bolnici danas je 48-ero pacijenata što je 8-ero manje nego jučer a na respiratorima je kao i proteklih par dana 10-ero najteže oboljelih. Nažalost, od posljedica infekcije koronavirusom preminuo je muškarac u dobi od 65 godina. Stručnjaci i dalje ponavljaju kako je cijepljenje najbolje što imamo u borbi protiv epidemije. Glavni zadarski epidemiolog dr. Alan Medić uglavnom je zadovoljan dinamikom cijepljenja u našoj županiji:

Što se pak tiče cijepljenja djece protiv COVID-a 19 na zadarskom području zasad bilježimo slabo zanimanje za tu mogućnost. Potvrdio nam je to i dr. Alan medić. Pedijatrijsko cjepivo stiglo je, kaže, u regionalne Zavode za javno zdravstvo, u ovom slučaju u splitski Nastavni zavod za javno zdravstvo, iz kojeg će se, ovisno o potrebi dostavljati Zadru, Roditelji koji to žele moći će djecu cijepiti četvrtkom: 

-zaključuje glavni zadarski epidemiolog, dr. Alan Medić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.