Hrvatski radio

Radio Zadar

Na zadarskom Sveučilištu međunarodni studij pomorskog menadžmenta

14.04.2021.

13:11

Autor: V. Šetka

Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

Foto: - / -

U sklopu projekta Be UNIZD najavljen je budući združeni diplomski studij pomorskoga menadžmenta. Izvodit će se u suradnji s Visokom školom Flensburg u Njemačkoj te Fakultetom za pomorstvo i promet Portorož.

 

Studij će se odvijati na engleskom jeziku, a studenti će prvi semestar provesti u Zadru, drugi u Portorožu, treći u Flensburgu. Kome je namijenjen i o kakvom je studiju riječ pojašnjava pročelnik Pomorskoga odjela prof. Leonardo Marušić. 

Riječ je o studiju koji bi ljudima koji su završili preddiplomski studij pomorstva, bez obzira radi li se o nautici ili brodostrojarstvu i koji npr. već neko vrijeme plove, a sad se žele iskrcati i nastaviti svoju karijeru na neki drugi način, kako bi im se, zapravo, povećale mogućnosti u traženju posla na kopnu. Na primjer u menadžmentu pomorskih kompanija, u lučkim upravama, nekakvim inspekcijskim poslovima, špediciji i slično, navodi prof. Marušić. 

Budući studenti moći će birati i u kojoj će visokoškolskoj ustanovi izraditi svoj diplomski rad. Akreditacijski postupak za odobravanje studija provest će njemačka agencija u sve tri zemlje, što je zbog pandemije pomaknuto, pa studij neće početi iduće akademske godine, kako je bilo planirano, nego 2022/23. Projektni stručni partner je zadarska Tankerska plovidba.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.