Hrvatski radio

Radio Zadar

Načelnik Kapović o nepotizmu na Trgovačkom sudu u Zadru

29.06.2018.

13:59

Autor: Anita Perica

foto: A. Perica / HRT centar Zadar

foto: A. Perica / HRT centar Zadar

Foto: - / -

Općina Vir tražit će izuzeće Trgovačkog suda u Zadru u predmetu oko sporne izgradnje benzinske crpke na Viru. Poduzet će sve kako bi konačno profunkcionirala pravna država te tako, kako je rekao načelnik Kristijan Kapović, spriječili provedbu organiziranog kriminala.

Na konferenciji za novinare načelnik Kristijan Kapović iznio je i nove informacije oko gradnje sporne pumpe na Viru.

Investitor i izvođač radova podnijeli su, naime, zahtjev Trgovačkom sudu u Zadru da se Općini Vir i većini njenih tvrtki oduzmu ovlasti u vezi bilo kakvog postupanja prema spornoj nekretnini i građevini benzinske postaje, što je, istaknuo je Kapović, skandalozno. Nećemo dozvoliti obiteljsku privatizaciju javnih institucija - poručio je Kapović navodeći i to kako je Trgovački sud rješenje donio istoga dana kad je zahtjev podnesen:

       Znači pravni zastupnik je rođeni brat predsjednice suda Ardene Bajlo. Znači Franko Kotlar je rođeni brat predsjednice Trgovačkog suda u Zadru Ardene Bajlo . Odvjetnik iz tog Ureda Franko Kotlar, Ana Vidov i partneri koji upravo radi na predmetu Tri Bartola je David Bajlo, Evo ga, jučer, Općina Vir zahtjev za … u potpisu David Bajlo. Znate tko je David Bajlo? Rođeni sin predsjednice Trgovačkog suda Ardene Bajlo od koje se protuzakonito traži privremena mjera da se razvlasti država! Pa Općina Vir je država.

Predsjednica Trgovačkoga suda u Zadru Ardena Bajlo izjavila je za naš radio kako ona kao sutkinja nije zaprimila nikakav predmet od spomenutog odvjetničkoga ureda. Dodala je kako pretpostavlja da se radi o predmetu u kojemu se traži privremena mjera, te kako ona kao sutkinja u takvim slučajevima niti ne odlučuje. - U slučaju kada bih morala odlučivati o predmetima spomenutoga odvjetničkoga ureda, izuzela bih se iz odlučivanja, kao što je praksa u svim sličnim slučajevima, rekla je Ardena Bajlo. Istaknula je kako ona kao predsjednica vijeća ne odlučuje niti o tome koji bi sudac Trgovačkoga suda trebao odlučivati o tom ili drugim predmetima, jer se slučaj sucu dodjeljuje automatski uz pomoć računalnog programa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.