Hrvatski radio

Radio Zadar

Načelnik Općine Škabrnja: Pripremamo građevinski teren za mlade obitelji, demografski razvoj prioritet

09.03.2023.

13:14

Autor: Filip Buzov

Dusko Jaramaz

Dusko Jaramaz

Foto: Dusko Jaramaz / Pixsell

Zahvaljujući darovanom državnom zemljištu Općina Škabrnja planira popularnu mjeru za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji.


Riječ je o zemljištu na predjelu Vlačine čija je vrijednost procijenjena na gotovo milijun eura, a parcele bi po povoljnoj cijeni mogle krenuti u prodaju već do ljeta. 


Zemljište je veličine oko 46 tisuća kvadrata, sad se radi na parcelizaciji tog zemljišta, a potom ide javni natječaj, naravno sve to prati i projektiranje niskogradnje, prometnice sva potrebna infrastruktura, struja, voda, odvodnja do tih samih parcela. Već imamo velik interes zato što u općini Škabrnja imamo problem sa građevinskim zemljištem, nisu do kraja riješeni imovinsko - pravni odnosi, mlade obitelji su prisiljene na povratak u Zadar ili kupnju nekog drugog zemljišta, u nekoj drugoj općini.

Ivan Škara, načelnik Općine Škabrnja

A Škabrnja je jedno od mjesta koje se može pohvaliti kako ne gubi svoje stanovništvo ( 1 760 stanovnika). Imamo jednak broj stanovnika kao i u prethodnom popisu, više od 170 djece u osnovnoj školi, u vrtiću se traži mjesto više - kazao nam je načelnik Ivan Škara uz napomenu kako se već radi na dogradnji vrtića. Želimo da mlade obitelji nastave tu živjeti, ali i privući nove - zaključuje Škara.

Tonski prilog

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.