Hrvatski radio

Radio Zadar

Nacionalni je dan borbe protiv nasilja nad ženama

22.09.2018.

08:07

Autor: Filip Buzov

Filip Kos/PIXSELL

Filip Kos/PIXSELL

Foto: - / -

Posljednjih 5 godina ubojstva žena čine gotovo polovicu svih ubojstava u zemlji, a najvećim dijelom počinili su ih partneri ili bliske osobe.Inicijativa žena iz zadarskog HNS -a najavila je simboličnu akciju oslikavanja crvene klupe kod hotela Zagreb

IZ POZIVA Inicijativa žena HNS Zadar


Dajmo glas tišini……Stop nasilju nad ženama…..Nasilje je odraz slabosti…..Umjesto šake, pruži ruku, ….
Žena se brani od onog koga voli…….parole I slogani na papiru ili letku akcije iz godine u godinu već desetljećima I kao da je sve gore I gore.
Ostaviti trajno upozorenje I k tome još biti prvi u državi, velika je stvar za ovu našu inicijativu I za naš Grad. To upozorenje od danas će stajati i I podsjetiti nas da je nasilje nad ženama u našoj neposrednoj blizini I da mora stati. Naša prva CRVENA klupa civilizacijska je poruka I klupa srama za sve nasilnike.

Za sve nasilje nad njom, za sva pretrpljena poniženja, za njezino tijelo koje ste iskoristili, za inteligenciju koju ste pogazili, za neznanje u kom ste je zarobili, za slobodu koju ste joj negirali, za zatvorena usta, za krila koja ste joj skresali, za sve ovo….na noge gospodo, pred vama stoji ŽENA.!!!! 
William Shakespeare

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.