Hrvatski radio

Radio Zadar

Nacionalni stožer: od danas strože mjere

12.10.2020.

13:07

Autor: Radio Zadar

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / -

Broj novozaraženih u RH od koronavirusa je u kontinuiranom porastu. Današnju brojku od 181 novozaraženih ne bi ocijenio potpuno realnom s obzirom na stanje jer se radi o rezultatima iz nedjelje, kada se provodi najmanje testiranja, rekao je ministar Davor Božinović.

Tek od srijede do nedjelje dobivamo realnu sliku, kada svi laboratoriji rade maksimalnim kapacitetima, rekao je ministar te dodao da ne možemo biti zadovoljni epidemiološkom situacijom, iako ona ne odudara od stanja u Europi.

Donosimo posebne preporuke za okupljanja više od 50 osoba - organizatori  su obvezni najkasnije pet dana prije održavanja elektroničkom poštom zatražiti suglasnost za okupljanje od županijskih stožera civilne zaštite. Oni će donijeti odluku prema trenutačnoj situaciji i procjenama epidemiologa, u roku od 48 sati. Okupljanja za koja se odbije suglasnost ne smiju se održati, rekao je Božinović. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.