Hrvatski radio

Radio Zadar

Nadbiskup Puljić: Dobro je činiti dobro

05.12.2017.

12:39

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U zadarskom Caritasu obilježen je Dan volontera. Tako su volonteri, koji inače pomažu u provedbi Caritasovih programa, te osobe iz javnog i društvenog života Grada Zadra i Županije dijelili ručak korisnicima Pučke kuhinje u Zadru, kojih je oko tri stotine.

Vrijednim volonterima dodijeljene su i prigodne zahvalnice, a vodstvo grada i županije najavilo je kako će i dalje pomagati potrebitima. Slušamo nagrađenu volonterku Martinu Jelinak i zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića kojemu je u kuhinji pomagao gradonačelnik Zadra Branko Dukić.

Evo volontiram već petu godinu, volontiranje znači činiti dobro i plemenito djelo, kad s ljudima možete podijeliti i reći im koju rečenicu i biti uz njih kad im je najpotrebnije - kazala je Martina Jelinak.

Nudi se fažol, kruh to je najbolje za prehranu, za zdravlje ...ma zapravo nudi se ljubav i pažnja što je najvažnije... kao što sam rekao po Pavlovoj poslanici - činiti dobro, dobro je činiti dobro - poručio je tom prilikom zadarski nadbiskup Želimir Puljić. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.