Hrvatski radio

Radio Zadar

Nadbiskup Puljić o pravilima za crkve:"Nije privilegija, nego razumski"

23.12.2020.

09:32

Autor: rzd

Foto/ Tibor Pichler

Foto/ Tibor Pichler

Foto: - / -

Zadarski nadbiskup komentirao je posebna pravila koja od danas vrijede u crkvama.Rekao je da to ne smatra privilegijom, nego razumskom prosudbom. Drago nam je da je za Božić i polnoćku određeno tako da se kvadratura proširuje na 7m2, što je razumski i dobro za ove velike blagdane.

Umjesto najviše 25 osoba, na Badnjak i Božić u crkvama će se - ovisno o njihovoj površini - moći okupiti i više vjernika, ali uz preporuku da sve mise na Badnjak završe do 22 sata. Na Božić će se u svakoj crkvi moći održati četiri misna slavlja.

Poseba pravila uz obveznu dezinfekciju, uključuju da na ulazu bude istaknut dopušten broj vjernika. Za svaku se osobu mora osigurati 7 četvornih metara, a obitelji mogu sjediti zajedno.  . 

Misa polnoćka na Badnjak, u četvrtak, 24. prosinca u katedrali sv. Stošije u Zadru održava se u 21 sat. Predvodit će je zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Misno slavlje na svetkovinu Božića u petak, 25. prosinca iz zadarske prvostolnice, katedrale sv. Stošije, koju predvodi nadbiskup Puljić možete  pratiti u našem programu u izravnom prijenosu Radio Zadra od 11 sati.  

Nadbiskup Puljić o mjerama u crkvi za blagdane

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.