Hrvatski radio

Radio Zadar

Nadbiskup Puljić: "Potrebna je umjerenost i razboritost"

18.12.2015.

14:15

Autor: K.Dukić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kao i svi građani ove zemlje nestrpljivo čekamo da završe ti pregovori i dogovori, da se formira Vlada i Sabor i počnu provoditi reforme o kojima svi govore, istaknuo je zadarski nadbiskup i predsjednik HBK Želimir Puljić. Odbacio je bilo kakve insinuacije da Crkva stoji iza Mosta nezavisnih lista.

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić susreo se tradicionalno pred božićne blagdane s predstavnicima medija i ravnateljima škola. Potaknuo ih je da i dalje odgovorno rade svoj posao, a komentirao je i aktualnu društvenu i političku situaciju.

 Kao i svi građani ove zemlje nestrpljivo čekamo da završe ti pregovori i dogovori, da se formira Vlada i Sabor i počnu provoditi reforme o kojima svi govore, istaknuo je zadarski nadbiskup i predsjednik HBK Želimir Puljić. Odbacio je bilo kakve insinuacije vezane uz to da Crkva stoji iza Mosta nezavisnih lista.

  To i ja čitam ali ne znam gdje to stoji. Pa valjda ima neko ime i prezime. Što danas se može skrivati. Ja ne znam nisam ni ja niti je itko od mojih kolega koliko znam, nadam se da je s njima nešto pregovarao i dogovarao niti stoji iza toga.

  Podsjetio je i na davni dokument koji je crkva izdala i kojim strogo zabranjuje i svećenicima i biskupima da budu članovi stranke ili sindikata. Onaj tko se tamo uputi, rekao je, zna da ga čekaju sankcije.
O pravednosti, objektivnosti i milosrđu govorio je nadbiskup i zadarskim ravnateljima.
   

 Jedini recept, dakle, koji bi se moglo usvojiti u odnosu na nas same jest rast u krijeposti i mudrosti pred Bogom i ljudima.

Poželio je da u svome radu uvijek pokušaju naći onu zlatnu sredinu koju krase umjerenost i razboritost.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.