Hrvatski radio

Radio Zadar

Nadbiskup Puljić: Svetkovina Svih svetih prizemljuje nas, ali nas i uzdiže

01.11.2021.

18:40

Autor: Zadarska nadbiskupija/HRT Radio Zadar

Nadbiskup Puljić: Svetkovina Svih svetih prizemljuje nas, ali nas i uzdiže

Nadbiskup Puljić: Svetkovina Svih svetih prizemljuje nas, ali nas i uzdiže

Foto: - / -

Na svetkovinu Svih svetih u ponedjeljak 1. studenoga, svečano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić .

„Svetkovina Svih svetih prizemljuje nas, ali nas i uzdiže. Prizemljuje nas jer nam govori tko smo – slaba prolazna bića koja danas tu jesmo, a sutra nismo. Ali nas i uzvisuje jer nam govori o nebeskom Jeruzalemu, o mjestu gdje je silno mnoštvo koje bijaše opečaćeno i kliču Svemogućemu zavijeke, kako nam Ivan u Otkrivenju reče. A onamo i mi težimo“ rekao je mons. Puljić, potaknuvši da i mi čeznemo priključiti se tome mnoštvu i ubrojiti se među Isusove izabrane svece, mučenike i blaženike koji su opečaćeni i spašeni.

„Naš život prolazi u trajnoj napetosti između neba i zemlje. Između onoga što nas zemaljština vuče, misleći da smo ovdje na zemlji vječni, pa sve svoje energije potrošimo ovdje. I onoga što u duši osjećamo, čežnju prema gore. Srca gore, svaki put poziva nas liturgija. Ne vežite se za ovo prolazno. Ovo je potrebno, ne možete živjeti bez toga. Ali, niste stvoreni za ovu zemlju. Vi ste stvoreni za vječnost“ poručio je nadbiskup Puljić.

 

Cijeli prilog pročitajte na službenim stranicima Zadarska nadbiskupije....

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.