Hrvatski radio

Radio Zadar

Nadbiskup Želimir Puljić posvetio novu crkvu na Bokanjcu

30.03.2019.

13:01

Autor: Toni Pajkin

Foto/ Toni Pajkin

Foto/ Toni Pajkin

Foto: - / -

Brojni vjernici pohrili su na posvećenje novoizgrađene crkvu sv. Pavla u župi sv. Šimuna i Jude Tadeja u Novom naselju na Bokanjcu. Misno slavlje, u nazočnosti svečenstva naše nadbiskupije, predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

U Novom naselju bogoslužje se odvijalo u u montažnoj crkvi već dvadeset godina i danas cijela ova župana zajednica i svi ostali koji su se okupili ovdje, raduju se što ovime dobivaju novi sakralni prostor gdje će se slaviti sveta misa, rekao je nadbiskup Želimir Puljić. 

Podsjetio je da je montažna crkva u kojoj se do sada služila sveta misa, donacija venecijanskog Caritasa, a nju je prije  dvadesetak godina blagoslovio i otvorio pokojni nadbiskup Ivan Penđa.

Danas, dodao je nadbiskup Puljić, bogu hvala posvećujemo ovu novu crkvu. Siguran sam da se ovdje među nama najviše raduje onaj koji je ovu župu vodio i ovu crkvu sanjao, a to je don Jere i osobito don Srećko Petrov, koji je ovo djelo uspio dovesti do kraja. I mi se s njima radujemo posveti ove crkve i ovoga oltara.

Posveta crkve i oltara važan je crkveni događaj i u župi i u nadbiskupiji, jer u župi se rađa nova crkva - sjeme božijega kraljevstva. Crkva nije samo građevina, ona je živa crkva koju čine njezini vjernici i zbog njih je ovdje.     

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.