Hrvatski radio

Radio Zadar

Nadbiskupija o fizičkom nasilju župnika u Sukošanu prema časnoj sestri

28.04.2022.

17:27

Autor: tp

Sukošan crkva

Sukošan crkva

Foto: TZ Sukošan / -

Zadarska nadbiskupija izvjestila je da je provela izvid nakon prijave o agresivnom ponašanju župnika prema časnoj sestri u Župi Sukošan. U priopćenju potvrđeno je tako, da je u utorak u poslijepodnevnim satima na cesti pred mještanima župnik napao i udarao časnu sestru. 

Nakon prijave o agresivnom ponašanju župnika prema časnoj sestri u Župi Sukošan, Zadarska nadbiskupija provela je potreban izvid.  Ovim putem iskazujemo svoju žalost zbog događaja koji se ničim ne može opravdati. Radi se o verbalnom i fizičkom nasilju koje je u suprotnosti s ljudskim, moralnim i civiliziranim ponašanjem.

Zadarska nadbiskupija izražava žaljenje zbog toga čina te se ispričava žrtvi kao i svima koji su tim sramotnim činom sablažnjeni i povrijeđeni.

Osuđujemo takav način ponašanja i razumijemo ogorčenost javnosti jer se tim nedjelom narušava integritet i dostojanstvo žrtve, ali i svećeničkog poziva i službe.

Protiv svećenika će biti provedene potrebne kanonske mjere.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.