Hrvatski radio

Radio Zadar

Nadležne službe Grada Zadra pripravne za mogućnost snježnih oborina

23.02.2018.

19:08

Autor: HRT Radio Zadar

Filip Brala/PIXSELL, Ilustracija

Filip Brala/PIXSELL, Ilustracija

Foto: - / -

Tijekom nedjelje na području Grada Zadra postoji mogućnost snježnih oborina. Upravni odjel za komunalne djelatnosti i Zaštitu okoliša kontaktirao je ugovorenog izvođača za održavanje nerazvrstanih cesta i komunalna poduzeća u cilju njihove pripravnosti za vremenske nepogode.

Zimska služba ugovornog izvoditelja za održavanje nerazvrstanih cesta na području Grada Zadra prati stanje gradskih prometnica radi sprječavanja nastanka poledice. U pripravnosti su vozila zimske službe  te će u slučaju snijega prometnice biti čišćene prema utvrđenom planu. Pripravne su i gradske komunalne tvrtke za održavanje javnih pješačkih i parkirališnih zona te perivojnih površina. Vodovod d.o.o. Zadar preporučuje zaštitu vodovodnih instalacija od smrzavanja za čije su održavanje zaduženi građani.

U slučaju snježnih padalina ili poledice mole se vlasnici odnosno korisnici stambenih, poslovnih i javnih prostora da sukladno Odluci o komunalnom redu pravovremeno pristupe čišćenju prilaznih putova od svojih objekata do javnih površina, a sve sudionike u prometu  da se prilagode uvjetima na cestama.

Podsjećamo kako se o uklanjanju snijega i leda s kolodvora, posebnih parkirališta, tržnica na malo i sličnih prostora, brine pravna osoba koja tim površinama upravlja ili se njima koristi. Također, o uklanjanju snijega i leda s pločnika uz zgrade brinu se vlasnici zgrada, odnosno vlasnici ili korisnici stanova i poslovnih prostorija u zgradi. O uklanjanju snijega i leda s pločnika uz kioske i pokretne naprave, brinu se vlasnici, odnosno korisnici kioska i pokretnih naprava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.