Hrvatski radio

Radio Zadar

Nagrada Grada Zadar: Natan Petrov: "Spremni smo za još jedan oktanski spektakl"

24.03.2022.

09:51

Autor: Željko Kapelari

Velika nagrada Grada Zadra

Velika nagrada Grada Zadra

Foto: Ž. Kapelari / Radio Zadar

Dvadeset i sedmog ožujka u ŠC Višnjik bit će održana Nagrada Grada Zadra 2022 u automobilizmu u organizaciji Automobilističkog kluba Racing team Zadar i ŠC Višnjik kao suorganizatora. 


U sklopu natjecanja bit će održano Prvenstvo II kategorije u kronometar vožnjama, zatim Otvoreno prvenstvo Grada Zadra, A11 autokronometar, K11karting kronometar te Promo fićo kup.


Sve ide kako treba za sada što se tiče organizacije. Ovo će biti drugi put da ćemo na Višnjiku ugostiti sve ljubitelje automobilizma u dosta zanimljivim disciplinama. Malo smo i stazu unaprijedili u odnosu na onu 2019. kada je bila prva utrka. Natjecat će se automobili svih vrsta, kako trkaći, tako i serijski a bit će i karting vožnje za djecu – ističe vozač a i član organizacijskog odbora utrke iz AK „RTZ”, Natanael Petrov.


Sjećanja na 2019. još su svježa.


-Itekako, bilo je izvrsno i želimo da sada bude još i bolje, samo neka nas i vrijeme posluži da bude što više gledatelja. Nažalost, 2020 se zbog pandemije nije vozilo, prošlu godinu smo preskočili jer je bilo dosta nedoumica i dalje vezanih uz cijelu situaciju i sada jedva čekamo početak vožnji”.


KoliKo natjecatelja se očekuje.


Vjerujem da će doći stotinjak sudionika iz cijele Hrvatske. Također, bit će i nas vozača iz Zadra, licenciranih iz AK RTZ jedno šest, sedam a nadamo se da će i promotivnih vozača bez licence biti minimalno desetak. Ono što je najvažnije da pripreme idu kako treba i da će do 27. 3. sve biti u najboljem mogućem redu – zaključio je Petrov.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.