Hrvatski radio

Radio Zadar

11:15 / 22.11.2013.

Autor: bk/fb

Nagrada Grada Zadra Narodnom muzeju ili ravnateljici?

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prijedlogu o dodjeli godišnje nagrade grada Zadra Narodnom muzeju danas se žestoko usprotivila većina oporbenih vijećnika, a najveće kritike bile su upućene na adresu aktualne ravnateljice muzeja, Renate Peroš.

 Među najžešćim kritičarima bio je vijećnik Josip Vlahović iz DSU-a koji je cijeli mandat ravnateljice Peroš opisivao kao jednu veliku političku korupciju i igru koju se sada želi i javno nagraditi. HNS-ova vijećnica Vesna Sabolić izrazila je čuđenje da Narodni muzej treba dobiti nagradu zbog primjerice spašavanja jedne sove, ili organiziranja Noći muzeja što je stoji u službenom obrazloženju.

   Akcija mladih također je bila protiv optužujući ravnateljicu i vladajuće za političku korupciju. Hvaleći rad prozivane ravnateljice gradonačelnik Kalmeta odbacio je navedene primjedbe te je naglasio kako se nagrada dodjeluje cijeloj ustanovi, a ne jednoj osobi.

           Ne sumnjam da su neki protiv s obzirom na moje političko opredjeljenje i prošlost, ti ljudi su uvijek govorili negativno o meni - reagirala je ravnateljica Renata Peroš nakon današnje sjednice Gradskog vijeća.

  Također je poručila: Ali nagrada se dodjeljuje NMZ-u, ako je netko protiv , to znači da govori protiv svih djelatnika koji su itekako vrijedni , i Muzej ima 180 godina i on je opstao zahvaljujući kvaliteti i kvalitetnom radu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.