Hrvatski radio

Radio Zadar

Najavljen 15. Biograd boat show

10.10.2013.

12:01

Autor: ap

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najveća izložba brodova u Hrvatskoj - Biograd Boat Show - ove godine prelazi u najveći nautički sajam na području središnje i istočne Europe, a održat će se od 24. do 27. ovoga mjeseca.

Svih ovih godina bez obzira na krizu Biograd Boat Show imao je neprekidan rast, a ove godine najveća izložba brodova u Hrvatskoj prelazi u najveći nautički sajam na području središnje i istočne Europe. Direktor sajma Milan Šangulin:

       "S obzirom da je Hrvatska ušla u Europsku uniju ove godine možemo reći da je ovo sajam na moru za središnju Europu. Također se vidi ove godine "od kako su granice pale" da imamo jako puno novih izlagača iz susjednih zemalja - posebice iz Italije, Slovenije, Austrije…"

Organizatori najavljuju više od 250 izlagača i 300 plovila od 5 do 18 metara dužine i najmanje 15 premijera. Svjetsku premijeru imat će tako 10-metarska motorna jahta Elan 30 power hrvatske proizvodnje, nominirana za europsku jahtu godine. Direktorica Elana Jasmina Čerina:

       " Sredstava za ulaganje u razvoj u ovom trenutku imaju jedino skandinavske države, Njemačka, Francuska, velike ekonomije… U našim okvirima možemo se pohvaliti i isto tako konstatirati kako je zapravo čudo da smo u vrlo skromnim tržišnim i financijskim okvirima uspjeli razviti brodicu koja je izazvala toliku pozornost i koja će sasvim sigurno u naredno vrijeme postaviti kriterije standarda u toj klasi."

Od premijera je još istaknuto predstavljanje 13 metarske karbonske jedrilice domaće proizvodnje iz Virovitice izrađene u potpuno novoj tehnologiji pri čemu je drvo slikovito rečeno u sendviču karbon vlakana..Za vrijeme sajma odvijat će se i 4 regate, a ni ove godine neće izostati bogati gastro - zabavni program.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.