Hrvatski radio

Radio Zadar

Najavljena kazališna sezona

13.10.2016.

14:39

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

20 tak predstava, od čega su dvije premijere, nova pretplatnička ponuda, glazbeni koncerti - događanja su koja očekuju zadarske ljubitelje kazališta, u novoj kazališnoj sezoni koja je najavljena danas u HNK Zadar.

Glavne zvijezde konferencije bili su Slovenac Matjaža Latina i Nenni Delmestre koji potpisuju režiju najavljenih dviju premijera. Prva nam dolazi u prosincu.

Ostavljam te - naziv je prve premijere. U ovom kazališnom komadu propituju se bračni odnosi para koji prolazi kroz krizu.

Stvar ide do apsurda i s time su povezane i komične, zapravo duhoviti aspekti ove teme koja sama po sebi dosta traumatična - otkriva nam Latina koji je glavne uloge dodjelio jasni Ančić i Alenu Liveriću.

Iza druge premijer krije se prava triler komedija - Ubojstvo u klubu Quasimodo  nastala po tekstu hrvatskog dramskog pisca Elvisa Bošnjaka. Predstava je nastala u koprodukciji s kazalištem Playdrama iz Splita. Redateljica Nenni Delmestre:

Ova predstava će se odigravati na sceni, zajedno s publikom u jednom intimnom kontaktu.

Uoči nove sezone iz zadarskog HNK-a hvale se rastom broja pretplatnika. Poseban program pripremili su i za studente, a tu je i nova pretplatnička ponuda 4 plus. 

Nastojimo raditi predstave i tekstove koji propituju ljude u ovim vremenima, koji nisu eskapistički i potiču na promišljanje. - istaknuo je ravnatelj HNK Zadar Renato Švorinić.

Sezona se otvara 20. listopada predstavom Filumena Marturano, u izvedbi zagrebačkog kazališta Gavella.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

7 h

Nadin 2022

Kušanje vina