Hrvatski radio

Radio Zadar

Najavljena nova sezona HNK Zadar

28.09.2017.

13:50

Autor: Matea Gugić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U susret kazališnoj sezoni 2017./2018. Hrvatskog Narodnog kazališta Zadar, jutros je održana konferencija za novinare gdje je predstavljeno 12 novih naslova, za koje tvrde iz kazališta, da će zasigurno zadovoljiti ukus publike.

Nova kazališna sezona započinje 19. listopada Brešanovim klasikom ,,Hamlet u selu Mrduša Donja'' u izvedbi Hrvatskog Narodnog Kazališta Mostar u režiji Ivana Lea Leme, napravljena na nešto drugačji način. Ravnatelj HNK Zadar Renato Švorinić naglasio je cilj: Nastojali smo, kao i svake godine, dovesti žanrovski raznovrsne predstave, nešto što može zadovoljiti ukus cijelokupne publike Hrvatskog Narodnog kazališta u Zadru, što je nama i cilj. Idemo na ono da možemo dovesti ono što je najbolje u Hrvatskoj i van Hrvatske; neke predstave koje su koje su privukle veliko zanimanje publike i dobre kritike.

Uz mnoga gostovanja hrvatskih kazališta poput Gavelle, Kerempuha, Zagrebačkog kazališta mladih, HNK Splita i Pule, zadarske kazalište daske ugostit će i Slovenske kolege s predstavom ,,Čelične magnolije''.

Nena Ninčević Mandić istaknula je i dvije premjere u produkciji HNK Zadar: Jedna u prosincu Eugen O‘Neill ,,Dugo putovanje u noć‘‘ u režiji Dražena Ferenčine, a druga u ožujku, na proljeće, ,,Balon‘‘ Mate Matišića u režiji Zorana Mužića. Očekuje nas kvalitetan program, raznovrstan program, žanrovski različit, do kraja ove godine gledat ćemo sjajne predstave.

Preplatu još mogu upisati stari preplatnici do kraja ovoga tjedna, a od ponedjeljka 2. pa do 13. listopada upisi su za nove preplatnike. Također, tu je još i 5 predstava uključenih u studentsku pretplatu, a iz kazališta ističu kako im je iznimo drago što je među publikom sve više mladih.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.