Hrvatski radio

Radio Zadar

Najbogatiji i najduži Advent pred nama

21.11.2019.

10:21

Autor: M. Savić

Najbogatiji i najduži Advent pred nama

Najbogatiji i najduži Advent pred nama

Foto: - / -

Nikad bogatiji i raznolikiji Advent u Zadru kao ove godine. Glazbeno ugostiteljsko sportska priča počinje sutra i traje do 2. siječnja. Mjesto radnje kao i dosad na Trgu Petra Zoranića i Trgu pet bunara.

 


Zadarski restorani će i ove godine svakodnevno nuditi do 18 sati, ili do isteka zaliha, dnevne menije po cijenama već od 60 kuna, uz bogatu prigodnu gastronomsku ponudu i raznovrsne menije restorana.
Zadarski muzeji imaju posebne programe uz popuste na ulaznice i suvenire. Sudjeluju Narodni muzej Zadar, Muzej antičkog stakla, Arheološki muzej zadar i Muzej iluzija. Priključili su se i Kazalište lutaka Zadar te Hrvatsko narodno kazalište Zadar. Ljestvica je postavljena visoko, za Dan Grada pokon je nastup Prljavog kazališta a na sam doček TBF i Zaratino, ističe prvi čovjek Turistčke zajednice grada Mario Paleka ne želeći posebno izdvajati neko od imena u preostalim danima a zaista riječ je o najeminentijim imena glazbene scene.

"Birali smo različit koloplet glazbenih stilova kako bi svi došli na svoje.Ovom prigodom dali smo priliku i domaćim snagama, posebno mlađim, neka im ovo bude prva stepenica na njihovim putevima".

Priznaje kako neće biti jednostavno zadržavati ovako visok standard adventskih događanja unatoč namjeri da se Zadar isprofilira u sam vrh kvalitete adventskih aktivnosti. To bi uključivalo i oživaljavanje zimskog turizma a zasada za samu Novu godinu i za sam kraj Adventa kao i prošle godine vrata će otvoriti mnogi restorani i konobe u gradu.

Što se tiče eventualne kiše koju je sada gotovo nemoguće predvidjeti, Paleka dodaje da nema plana B. i ufa se u naklonost više sile:

" Možemo se samo pomoliti da prođe sve u redu, uostalom i prošle godine je bilo šaroliko na nebu pa je sve prošlo u redu".

Prošle godine turizam je bilježio 34 posto više dolazaka u odnosu na godinu ranije te iz Grada apeliraju na ugostitelje da se priključe te otvore vrata svojih objekata u jutru nakon najluđe noći jer ne bi bilo u redu da turist nakon fešte idući dan nema gdje pojesti doručak i ručak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.