Hrvatski radio

Radio Zadar

Najbolje sestre dobit će Zadarsko bijelo srce

08.05.2018.

11:01

Autor: HRT - Centar Zadar

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / -

Zadarsko Bijelo srce, priznanje što se od 2000.godine dodjeljuje medicinskim sestrama i tehničarima koji svojom plemenitošću i zalaganjem pridonose ugledu te profesije i ove je godine otišlo u 8 ustanova i udruga.

10. svibnja u Zadru će se održati središnja proslava Dana Sestrinstva

Najbolje sestre dobit će Zadarsko bijelo srce

 Na svečanosti uoči svjetskog Dana sestrinstva Bijelo srce izrađeno od paške čipke dobiti će: Ana Lisica iz Opće bolnice Zadar, Elda Seršić iz Psihijatrijske bolnice Ugljan, Marija Dodig iz Specijalne bolnice za ortopediju Biograd n/m, Snježana Gulan iz Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, Davorka Pavić iz Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara, Vinka Dvornik ispred Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara-podružnica Zadar, Danijela Miljanić ispred Hrvatske komore medicinskih sestara i tehničara - podružnica Zadar , Nada Lenkić ispred Hrvatske komore primalja -podružnice Zadar.
Zahvalnicu za nesebičnu pomoć svih ovih godina ispred povjerenstva za Zadarsko Bijelo srce dobiti će profesor Davor Vidaković, ravnatelj medicinske škole Ante Kuzmanić, te Vokalni sastav Magnfikat iz Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara.

Svjetski dan sestrinstva u Zadru se obilježava četrdeset godina. Bijelo srce simbolizira sestrinstvo novog tisućljeća i nit je koja spaja sve medicinske sestre na svijetu. Ove godine povodom svjetskog dana sestrinstva Međunarodno vijeće medicinskih sestara (ICN) ide pod sloganom

" Sestrinstvo : glas koji vodi!
Zdravlje je temeljno ljudsko pravo."

I ove godine želja nam je ukazati da medicinske sestre i tehničari imaju važan utjecaj u svim segmentima postizanja kvalitetnog života pojedinca i cijele zajednice.
Svim medicinskim sestrama i tehničarima Zadarske županije čestitamo svjetski dan sestrinstva.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.