Hrvatski radio

Radio Zadar

Najbolji poslodavci - strane tvrtke

01.12.2016.

13:50

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na svečanoj dodjeli nagrada 'Najbolji poslodavac' dodijeljena su priznanja tvrtkama temeljem rezultata istraživanja na više od 5.100 zaposlenika. U Istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovalo je 45 tvrtki iz svih grana gospodarstva u privatnom, stranom te domaćem vlasništvu.

Svrha istraživanja, koja je proveo portal MojPosao, je dubinska analiza cijelog niza faktora koji utječu na zadovoljstvo zaposlenika i stupanj njihove angažiranosti u pojedinoj kompaniji. Cilj istraživanja je saznanje u kojim je tvrtkama trenutno najbolje raditi u Hrvatskoj i to temeljem iskustava te percepcije samih zaposlenika.
U Istraživanju zadovoljstva zaposlenika sudjelovale su tvrtke koje su bile suglasne s provođenjem istraživanja među njihovim zaposlenicima. 
Prema kriterijima iz ankete, najbolji poslodavci u 2016. godini u kategoriji velikih tvrtki su:
1. dm-drogerie markt d.o.o.
2. Deichmann trgovina obućom d.o.o.
3. IKEA Hrvatska d.o.o.

Najboljim poslodavcima u kategoriji srednjih tvrtki proglašeni su:
1. Henkel Croatia d.o.o.
2. DHL International d.o.o.
3. Rimac Automobili d.o.o.

Najbolji poslodavci u kategoriji malih tvrtki za 2016. godinu su:
1. Deegeetal
2. Greyp Bikes d.o.o.
3. Integracija od-do d.o.o.

 

MojPosao već deset godina provodi istraživanje zadovoljstva zaposlenika, od čega devet godina dodjeljuje nagradu. Većina tvrtki koje sudjeluju to čine svake godine te na taj način prate napredak u organizacijskoj klimi. Tvrtka dm – drogerie markt u istraživanju je svih deset godina i to u samom vrhu te je kroz godine, osim Najboljeg Poslodavca, postala i Poslodavac Prvog Izbora po mišljenju javnosti.
"Ove godine dm obilježava 20 godina poslovanja u Hrvatskoj i velika nam je čast što smo tu veliku obljetnicu dodatno zaokružili priznanjem koje su dm-u dodijelili djelatnici - oni koji su istinski kvalificirani ocjenjivati tvrtku. Želim zahvaliti kolegicama i kolegama koji svaki dan svojim trudom izgrađuju dm jer bez njih poslovni uspjeh i vodeća pozicija dm-a na hrvatskom tržištu ne bi bili mogući", izjavila je Nataša Odak, menadžerica Razvoja ljudskih resursa u dm-u.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.