Hrvatski radio

Radio Zadar

Najboljim tvrtkama u Zadarskoj županiji dodijeljene "Zlatne kune"

22.12.2020.

16:14

Autor: RZD

foto: HGK Zadar

foto: HGK Zadar

Foto: - / -

Na sjednici Gospodarskoga vijeća županijske komore Zadar dodijeljene su plakete najboljim tvrtkama za poslovanje u 2019. godini, na sjednici s manjim brojem uzvanika zbog epidemioloških uvjeta - objavila je komora Zadar:

Tradicionalna priznanja ŽK Zadar plaketa "Zlatna kuna" najuspješnijim tvrtkama dodjeljuje se u tri kategorije; tako je za malo trgovačko društava priznanje dobilo poduzeće Olimp d.o.o. za proizvodnju i trgovinu iz Benkovca. Nagradu je članu uprave Hrvoju Petričiću uručio gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić.

Za najbolje srednje trgovačko društvo u prošloj godini priznanje je dobila Pelagos net farma d.o.o. za marikulturu i trgovinu iz Zadra, a nagradu je članu uprave Nenadu Horvatu uručio predsjednik Županijske komore Zadar Denis Ikić. Direktoru LTH metalni lijev d. o. o. iz Benkovca Milivoju Kneževiću uručena je plaketa "Zlatna kuna" za najuspješnije veliko trgovačko društvo. Nagradu je uručio zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić. U ime nagrađenih Milivoj Knežević je zahvalio  na nagradama i izrazio optimizam za slijedeću godinu. Kristalnu kunu dobila je tvrtka HStec d.d. iz Zadra kao nagradu za osvojene tri plakete "Zlatna kuna" u 2016., 2017. i 2018. godini u kategoriji srednjih trgovačkih društava. Na poseban se način ove godine HGK – Županijska komora Zadar plaketom "Zlatna kuna" za životno djelo zahvalila Dariju Jurinu za doprinos u razvoju gospodarstva Zadarske županije i vođenje Županijske komore Zadar.

 

"Vođen idejom humanosti, ali i lokalpatriotizmom kao iskonski zaljubljenik u svoj grad, zadarsku regiju i ljude ovog podneblja, zajedno s mrežom uspješnih gospodarstvenika koju je strpljivo gradio cijeneći zajedničke, ali i partikularne interese, i sam je dao nesebičan doprinos modernizaciji Opće bolnice Zadar i Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu. Bio je jedan od protagonista u realizaciji i osmišljavanju važnijih kapitalnih projekata koji svojom prepoznatljivošću grad Zadar svrstavaju u prvi red urbanih središta moderne Hrvatske, ali i šire. Njegov radni vijek obilježen je i upornim zalaganjem i jedinstvenim pravilima djelovanja za sve gospodarske subjekte, osobito u godinama rata i poraća kad je zadarsko gospodarstvo trebalo dodatni zamah kako bi se prvenstveno očuvalo, a malo zatim i oporavilo. O neospornim zaslugama i svemu navedenom svjedoči i sjednica Gospodarskog vijeća održana 9. rujna 2020. godine kada je konsenzusom svih nazočnih članova odlučeno da se Jurinu dodijeli nagrada za životno djelo zbog nesebičnog truda i zalaganja, koji se prije svega ogleda u izgradnji, jačanju, ali i prepoznatljivosti HGK kao institucije, ali i gospodarstva Zadarske županije u cjelini", čulo se danas na svečanosti koja je zbog epidemioloških mjera održana s malim brojem uzvanika.

 U svom obraćanju Dario Jurin je podsjetio na teška vremena i krize iz kojih je zadarsko gospodarstvo izašlo još jače. Posebno je istaknuo slogu i osjećaj zajedništva koji je bio neophodan u  zajedničkim humanitarnim akcijama u našoj županiji - objavila je županijska Gospodarska komora Zadar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.