Hrvatski radio

Radio Zadar

Najesen kreće rekonstrukcija dijela stare Tehničke škole

13.04.2021.

11:04

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto: Dino Stanin / Pixsell

foto: Dino Stanin / Pixsell

Foto: - / -

Nakon što je Zadarska županija prepustila Sveučilištu čitavu zgradu stare Tehničke škole, uskoro raspisujemo natječaj za izvođača radova za rekonstrukciju dijela zgrade za koji smo osigurali novce - izjavila je za naš program rektorica Sveučilišta u Zadru dr Dijana Vican.

Za ovaj dio stare zgrade za koji smo osigurali najveći dio sredstava ući ćemo u rekonstrukciju u jesen, za drugi dio zgrade ćemo ići prema novim EU-fondovima, da se i taj dio zgrade obnovi, navodi rektorica Vican: Uskoro će natječaj za izvođača radova, početak rekonstrukcije zgrade očekuje se ujesen a trajanje rekonstrukcije je dvije godine, za taj dio zgrade za koji smo osigurali sredstva.

Kojim odjelima će biti namijenjena stara Tehnička ?

Zgrada Sveučilišta na Rivi je već 12 godina prenapučena, mi koristimo prostore u podstanarstvima i želimo iz toga izići, odgovara dr Vican:  Prema sadašnjem planu u zgradu stare Tehničke preselit će društveno-humanistički odjeli , to ćemo se još dogovoriti sa samim odjelima ali to je prije svega namijenjeno njima. 

Podsjećamo, Zadarska županija ustupila je Sveučilištu u Zadru preostali dio stare Tehničke škole, čime je dobilo pravo građenja na cijeloj građevini, a ne samo na dijelu za koji je već osiguralo sredstva kroz EU projekt 'Sveučilišna znanstveno-nastavna infrastruktura za 21. stoljeće'. Osigurano je 34,3 milijuna kuna preko mjere Integriranih teritorijalnih ulaganja - ITU“. 

Rektorica Vican

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.