Hrvatski radio

Radio Zadar

NAJULOV 2021 Najulov i Grand prix osvojio je Frane Mičić koji je ulovio zubaca od 14,31 kilograma

22.12.2021.

12:19

Autor: HRT RADIO ZADAR

Frane Mičić, najlulov i osvajač grand prixa

Frane Mičić, najlulov i osvajač grand prixa

Foto: Željko Kapelari / HRT Radio Zadar

Na Vitrenjaku je održano proglašenje najuspješnijih ribolovaca Zadarske županije u akciji Plodova zemlje i mora Zadarskog lista, sedamnaestog natječaja za Najulov 2021. godine.

Prvo mjesto u kategoriji Najulov 2021 s ulovom zubaca teškog 14,31 kilograma osvojio je Frane Mičić. Njemu je pripao i Grand prix. Najpothvat je ulov lice teške 15,5 kilograma Tomislava Pavalića dok je nagradu Ribarsko srce osvojio mladi Dominik Ferjančić koji je ulovio strijeku tešku 3,28 kilograma. Prevagu u odluci je odnijela činjenica je Dominik koji je ulovio ovu ribu u more vratio cijelu hrpu brancina te konstantno potiče na taj način i druge ljubitelje spinninga da isto tako postupaju. 


Najbrancina od 4, 5 kilograma ulovio je Roko Jeričević, Najlicu tešku 27,85 kg Roman Šimunković, Najpodlanicu od 4 kg Toni Kršulović a Najlignju od 1,8 kg, Damir Ramov.


Ove se godine natječaju odazvala 42 natjecatelja. Unatoč koroni ostvarena su 52 ulova ukupne težine 294 kilograma, od čega su 271 kilograma bile ribe, a 23 kilograma glavonošci - sipe i lignje. U ocjenjivačkom sudu su bili Ante Kolega, Lav Bavčević, Neven Bosnić, Joško Radman, Boris Bulić i Nedjeljko Jusup. 

Dominik Ferjančić, Ribarsko srce

Dominik Ferjančić, Ribarsko srce

Foto: Željko Kapelari / HRT Radio Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.