Hrvatski radio

Radio Zadar

Najveće svjetsko okupljanje vlasnika vespi

10.06.2015.

10:46

Autor: HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Biograd pristižu sudionici Vespa World daysa , na najvećem svjetskom okupljanju vlasnika i ljubitelja kultnog motocikla očekuje ih se 5 tisuća. Nakon Pariza, Barcelone, Rima, Madrida, Hamburga i Londona, okupljanje u Biogradu i Zadru bit će najveće svjetsko okupljanje vlasnika i ljubitelja kultnog motocikla , javljaju organizatori.

Prema riječima predsjednika Vespa kluba Hrvatske Rafaela Čuljka, dolazak je potvrdilo više od pet tisuća vozača iz 32 zemlje, što tu smotru čini najvećim Vespa susretom u povijesti. U Biograd, među ostalim, stižu gosti iz Japana, Rusije, Brazila, Tajlanda, Meksika i većine europskih zemalja.

Najstariji sudionik dolazi iz Bruxellesa i ima 86 godina, a najmlađi će biti 8-godišnji dječak iz Napulja. Biogradska riva bit će od sutra do ponedjeljka ujutro zatvorena za promet od trajektnog pristaništa do hotela Ilirija, gdje će se održavati sva događanja, od zabavnih do izložbeno-prodajnih.


Bogat program Vespa World Daysa počet će u četvrtak prijepodne u Biogradu. U isto vrijeme u crkvi sv. Donata u Zadru bit će otvorena izložba najstarijih modela Vespe - Faro Basso iz 40-ih i 50-ih godina 20. stoljeća. U petak će za vespaše biti organizirani izleti po zadarskoj i šibenskoj regiji, a subota je rezervirana za atraktivnu vožnju od Biograda do Zadra te u večernjim satima gala-večeru za sve uzvanike u Sportskom centru Krešimira Ćosića u Zadru.

Vespa susreti imaju tradiciju dugu više od 60 godina, prvo okupljanje održano je 1954. godine, a danas svjetska Vespa zajednica broji više od 60.000 članova i 42 nacionalna kluba. Naša zemlja dobila je organizaciju ovog značajnog međunarodnog susreta zahvaljujući Vespa klubu Hrvatska koji, iako je jedan od najmanjih nacionalnih
klubova, uživa velik ugled među vespašima.

Četverodnevni susret ljubitelja Vespi podržale su Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma, a vespaše će, kako se očekuje, u četvrtak poslijepodne pozdraviti i ministar turizma Darko Lorencin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.