Hrvatski radio

Radio Zadar

10:07 / 12.05.2020.

Autor: Radio Zadar

Nakon 16 dana stanke, danas 2 novooboljela u Zadarskoj županiji

foto: Zadarska županija

foto: Zadarska županija

Foto: - / -

Na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite dr Alan Medić kazao je kako je riječ o radniku koji se vraćao s rada avionom 2.5. iz Frankfurta, a druga osoba je iz Biograda, imala je blage simptome pa im nije davala dovoljno pažnje.

Evo što je o novooboljelima kazao dr Medić :Imali smo dojavu od kolega iz HZZJZ za pozitivne radnike koji su se vraćali s rada u Švedskoj, dojavljeno nam je bilo da ih testiramo jer nije bilo jasno odakle su dobili svoju koronu. Imali smo ih 11, jednog smo našli pozitivnog, ostali su negativni. Druga osoba je iz Biograda, čovjek je imao blage simptome, nije obraćao pažnju ali je njegov  liječnik inzistirao na testiranju i pronašli smo pozitivan nalaz. Odmah smo uhvatili njegove kontakte,  imao je 6 obiteljskih kontakata. Ovaj s aviona je praktički imao samo jedan kontakt, to je bio  taxi vozač  iz zagrebačke Zračne luke u mjesto samoizolacije u Zadar, za njim tragamo da obavijestimo čovjeka.

Poruka je ovo da se ne opuštamo, da je virus još tu poručio je na konferenciji za medije načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Šime Vicković čestitajući usput Dan sestrinstva  medicinskim sestrama i tehničarima koji su uz liječnike bili glavni faktor u borbi protiv koronavirusa. 

Ovo je druga faza epidemije, prva je bila odlična da se dobro organiziramo jer smo prije dva i po l mjeseca imali oskudno opreme, sad je drugačija priča i vidjet ćemo što će nam donijeti ovo razdoblje - poručio je dr Medić. 

 

dr MEDIĆ

prilog Božidara Kolege

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.