Hrvatski radio

Radio Zadar

11:07 / 28.11.2015.

Autor: Božidar Kolega

Nakon 4 godine podignuta optužnica protiv čelnika Nauta Lamjane

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je zbog zlouporabe položaja i ovlasti podignulo optužnicu protiv bivših predsjednika i članova uprave Nauta Lamjane. Tereti ih se kako su Lamjanu od 2003. do 2007. godine sklapanjem štetnih ugovora oštetili za milijun i 200 tisuća kuna.

Optužnicu nam je komentirao dugogodišnji sindikalni povjerenik brodogradilišta Mario Košta:

Prošlo je više od 4 godine od prijave nas radnika. Evo ipak institucije rade svoj posao. Što je u svemu čudno, je da ta osoba protiv koje je podignuta optužnica, glavna osoba iz te optužnice i dalje vodi firmu preko sadašnjeg stečajnog upravitelja. Znači cijelo vrijeme ista osoba vodi stečaj, osim za vrijeme gospodina Rudea, i to je bio  glavni razlog zašto je on smijenjen. Valjda će se sad nešto promijeniti. 

Nije uopće trebalo doći do stečaja, stečaj je umjetno izveden da bi se riješili radnika. Pokušali su prenamijeniti škver u apartmansko u apartmansko naselje, u apartmane za prodaju i normalno  da je njima bilo kakva prodaja smetala. I kad smo im srušili prostorni plan,  brodogradilište je ostala industrijska zona onda su odlučili pokrenuti stečaj. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.