Hrvatski radio

Radio Zadar

Nakon 4 sata potrage u kanalu u lokvi uz cestu pronađen 77 godišnjak

31.03.2023.

14:26

Autor: tp

policija

policija

Foto: - / -

Četiri sata trajala je jučer na području Ruplja potraga za nestalim 77 godišnjakom koji je u četvrtak  oko 17 sati uputio u branje šparoga. Njegov nestanak policiji je prijavljen u 21 sat. Pronađen je malo iza ponoći u kanalu pored autoputa kako leži u nakupljenoj vodi.


Zbog iscrpljenosti i lakših ozljeda koje je zadobio pri padu u kanal, prevezen je u Opću bolnicu Zadar na dalji pregled.

Jučer, 30. ožujka u 21.20 sati policija je zaprimila dojavu kako je 77-godišnji hrvatski državljanin oko 17 sati iz svoje kuće u Ruplju otišao u branje šparoga te da se do 21.00 sati nije vratio.

Odmah po zaprimljenoj dojavi, organiziran je potražni tim policijskih službenika nadležne Policijske postaje Zadar i Interventne jedinice policije, koji su na terenu zajedno sa zabrinutim mještanima te pripadnicima HGSS Zadar, započeli s potragom za nestalom osobom.

Detaljnom pretragom terena u okolici mjesta Rupalj, 77-godišnjak nije pronađen te su u cilju što bržeg pronalaska osobe, policijski službenici proširili područje pretrage na područje kroz hrastovu šumu i krš prema autoputu A1, a samu potragu odmagala je noć i otežan pristup takvom terenu.

Oko 00.15 sati dva policijska službenika Interventne jedinice policije su u kanalu pored autoputa uočili 77-godišnjaka koji je se rukom držao za stijenu i ležao u nakupljenoj vodi.

Kako bi što prije pomogli iscrpljenom 77-godišnjaku, policijski službenici su ušli u kanal te ga iznijeli iz vode i odnijeli je do najbližeg mjesta na kojem je bio moguć pristup vozilu Hitne medicinske pomoći, koju je odmah po pronalasku osobe pozvao policijski službenik Policijske postaje Zadar koji je rukovodio potragom. Liječnički tim Hitne medicinske pomoći je pružio pomoć osobi, te je zbog iscrpljenog stanja i lakših ozljeda koje je zadobio pri padu u kanal, prevezen u Opću bolnicu Zadar na dalji pregled.


Na ovaj način policijski službenici su još jednom potvrdili svoju spremnost i profesionalnost u obavljanju svojih zadaća te da su u svakoj situaciji spremni pomoći građanima u zaštiti njihove sigurnosti i života.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.