Hrvatski radio

Radio Zadar

Nakon paklene noći stiže pomoć i iz unutrašnjosti

28.07.2019.

08:34

Autor: HRT Radio zadar

foto: Vatrogasci-Oni su naši heroji

foto: Vatrogasci-Oni su naši heroji

Foto: - / -

Umornim vatrogascim pomoć stiže iz vojarni u Kninu i Sinju ali i iz unutrašnjosti zemlje. Kopnene snage Hrvatske vojske provele su cijelu noć na požarištu kod Šibenika, a od ranih jutarnjih sati ponovno su upućene i zračne snage iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga.

 

Na požarištu u zaleđu Šibenika koje je aktivno od jučer od ranih jutarnjih sati ponovno djeluju dva Canadaira CL-415 i Airtractor AT-802, a tijekom cijele noći bilo je angažirano 50 pripadnika kopnenih snaga Hrvatske vojske upućenih jučer iz vojarne u Benkovcu koje će jutros zamijeniti 52 vojnika iz vojarni u Kninu i Sinju - izvijestio je MORH.

Jedan Canadair sudjelovao je u gašenju požara koji je izbio na području naselja Zaraće na otoku Hvaru, a nakon što je požar stavljen pod kontrolu posada se uputila prema šibenskom zaleđu na najveće ovogodišnje požarište.

Letačke protupožarne posade i danas će djelovati i raspoređivati snage sukladno prioritetima i stanju na požarištima, a u pripravnosti su i dodatne kopnene snage Hrvatske vojske.

Tijekom  jučerašnjeg dana zračne snage s ukupno sedam aviona  neprekidno su više od šest sati gasile požarišta u Šibensko-kninskoj županiji (Dubrave i Marasovina-Promina-Oklaj) pri čemu su sveukupno ostvarile više od 30 sati naleta te  je izbačeno oko 1200 tona vode - javili su iz MORH-a. Nadajmo se da će gasiteljima pomoći i kiša.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.