Hrvatski radio

Radio Zadar

Nakon Petrčana, "The Garden" od iduće godine seli i iz Tisnog

30.05.2018.

11:23

Autor: HRT Centar Zadar

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Nakon šest godina The Garden Resorta u Tisnom, teška srca smo primorani najaviti da će ovo biti zadnja godina kako ćemo biti prisutni na ovoj lokaciji ugošćavajući međunarodne događaje koji privlače tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta, priopćili su organizatori.

U priopćenju se uz ostalo ističe kako je općinsko vijeće Tisnog u ponedjeljak izdalo dozvolu jednom beach-baru, koja je bila ukinuta prošle godine, navodno, zbog ilegalnoga rada. Prema novoj dozvoli omogućeno je da i u vremenu između između 07:00 - 12:00 ujutro od 15. lipnja do 1. rujna, pušta iznimno glasnu glazbu te na taj način onemogućava jutarnji odmor gostima festivala. Temeljem svakogodišnjih pritužbi naših gostiju i inozemnih partnera kontinuirano smo upozoravali na navedeni problem. Ovakvom odlukom Općinskog  Vijeća Tisno onemogućeno nam je odgovorno poslovanje te ispunjavanje ugovornih obveza koje smo preuzeli prema naših gostima. Slijedom navedenog, The Garden tim od 2019. godine napušta Tisno i uz potporu međunarodnih organizatora događaja započeli smo razgovore o novoj lokaciji za 2019., stoji u priopćenju. 

Šokirani smo odlukom Vijeća i osjećamo da gledaju kratkovidno na stvari. Čini mi se nevjerojatnim da mali partikularni interesi zaustavljaju projekt koji tijekom osam tjedana u Tisno dovede preko 20 000 inozemnih gostiju. Odluka za napuštanje Tisnog nije bila laka, ali bi ostanak u ovakvom okruženju trajno ugrozio projekt u koji smo zajedno s našim inozemnim partnerima uložili iznimno puno energije i financijskih sredstava. Neprimjereno glasna glazba lokalnog bara ne dopušta ljudima odmor u jutarnjim satima te gosti više ne žele odsjedati na lokaciji. Ove godine očekujemo do 20 000 posjetitelja iz više od 40 zemalja svijeta koji troše oko 100 eura po danu i ostaju minimalno tjedan dana, a ovogodišnji budžet vanjskih promotora je otprilike 1,5 milijuna eura samo za programski dio. Ovo je najbolja godina do sada, četiri od šest događaja su rasprodana unaprijed za ovu sezonu, a imamo i dva nova događaja u planu za iduću godinu, kao i jedan manji događaj u predsezoni, rekao je Nick Colgan, domaćin lokacije The Garden Resort. 

Nick Kolgan (Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Nick Kolgan (Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.