Hrvatski radio

Radio Zadar

Nakon sedmosatne borbe liječnika, dječak preminuo

04.06.2015.

08:51

Autor: S. Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Karinskom moru, blizu Pridrage jučer se utopio 14-ogodišnji dječak. Ovo je treći slučaj stradavanja na plažama na zadarskom području u nepunih 7 dana - 31.svibnja na plaži u Ninu preminuo je Poljak, a 1. lipnja na otoku Silbi utopio se 36-ogodišnji hrvatski državljanin.

Policija je dojavu o utapanju kod Pridrage primila oko 16 sati i 30 minuta. Dijete je u besvjesnom stanju Hitna pomoć prevezla u zadarsku bolnicu gdje je dječak primljen u vrlo teškom stanju nešto prije 18 sati, praktično bez znakova života. Odmah se pristupilo hitnoj reanimaciji, no ni nakon 7 sati borbe liječnici nisu uspjeli spasiti dječaka. Evo što nam je kazao doktor Robert Karlo, zamjenik  sanacijske upraviteljice zadarske bolnice ...

            Dječak je nešto prije 18 sati primljen u vrlo teškom stanju, praktično bez znakova života. Pristupljeno je odmah hitnoj reanimaciji, a kako se radi o mladom organizmu uspjelo se dobiti vitalne znakove nakon čega je odmah prebačen u jedinicu intenzivne njege. Nažalost vrlo teško stanje je bilo, došlo je do otkazivanja vitalnih organa. Ta borba je u intenzivnoj trajala više od 7 sati, nekako se vratila i funkcija bubrega pomoću dijalize, bio je priključen na umjetno disanje  ali nažalost razvio se teški poremećaj, došlo je do otkazivanja respiratornog sustava i bubrega i nažalost u ponoć i pet minuta je proglašena smrt, izjavio je doktor Karlo.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.