Hrvatski radio

Radio Zadar

Nakon tri godine u Tribnju Krušćici novi prvašići

03.09.2018.

14:17

Autor: S. Dražić

Nakon tri godine u Tribnju Krušćici novi prvašići

Nakon tri godine u Tribnju Krušćici novi prvašići

Foto: - / -

I dok neke škole bilježe manji broj upisanih prvašića u područnoj školi Tribanj Krušćica s ponosom ističu kako su ove školske godine upisali tri prvašića, pa je sada ukupno 9 učenika. Prvoga dana nastave posjetio ih je i zadarski župan Božidar Longin.

Područnoj školi u Tribnju Krušćici prijetilo je do nedavno zatvaranje jer novih učenika nije bilo no u novu školsku godinu nakon tri godine upisana su tri prvašića,   ponosno ističe ravnateljica OŠ Starigrad Jadranka Marasović zadovoljna jer škola  ima svoju budućnost, ima učenika koji su danas priredili i predstavu za prvašiće ali i za zadarskog župana Božidara Longina koji je istaknuo kako je u obnovu škole Županija uložila 650 tisuća kuna.

 Zadarski je župan danas osobno zaželio dobar početak u novoj školskoj godini i Medicinskoj školi Ante Kuzmanića u Zadru koja je imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti u sektoru zdravstva.
Ravnatelj  Davor Vidaković kaže kako, ova najstarija medicinska škola u Hrvatskoj, nastoji pratiti potrebe na tržištu rada i stoga upisuju zanimanja koja su tražena.
Postati Centri kompetentnosti školi donosi novu opremu, nove smještajne kapacitete za učenike i učitelje, više konkretne prakse za učenike, ulazak učenika u svijet rada, tijesnu suradnju s poslodavcima te edukaciju nastavnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.