Hrvatski radio

Radio Zadar

Nakon više od tri i pol godine vlasnici dobili ključeve POS-ovih stanova

31.03.2022.

14:56

Autor: V.Š./Radio Zadar

POS stanovi u Biogradu

POS stanovi u Biogradu

Foto: Vladimir Šetka / HRT Radio Zadar

Nakon godina neizvjesnosti i čekanja 36 mladih obitelji iz Biograda na moru danas je dobilo ključeve stanova iz programa poticane stanogradnje. Devet stanova otkupio je i grad Biograd za stambeno zbrinjavanje profesora tamošnje Srednje škole i zaposlenika Specijalne bolnice za ortopediju.


U vremenima u kojima cijene nekretnina lete u nebo kupiti stan po povoljnim uvjetima nije mala stvar. Toga je svjestan i Zlatko Duspara koji s peteročlanom obitelji useljava u stan:Zlatko Duspara

Neki poput Duspare nisu mogli čekati da se "raspetlja" zavrzlama nakon stečaja izvođača radova i smrti vlasnika. Tu je još jednom uskočio i Grad Biograd te za svoje potrebe kupio devet stanova. Kome su namijenjeni govori gradonačelnik Ivan Knez:


Ivan Knez

Dobru suradnju Ministarstva graditeljstva s gradskom upravom istaknuo je državni tajnik Željko Uhlir:


Željko Uhlir

Projekt poticane stanogradnje, koji je počeo prije 20 godina nastavlja se i dalje, kaže direktor Agencije za promet nekretnina Dragan Hristov:


Dragan Hristov

Kroz program POS-a dosad je izgrađeno oko 8.400 stanova u Hrvatskoj, a ozbiljno se razmatra i projekt gradnje stanova za dugoročni najam.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.